FAQ

1Zijn extensions schadelijk voor mijn haar?
Er is geen concreet noch simpel ja-neen antwoord. 
Alles komt neer op de plaatsing en de professional, indien extensions op een correcte manier geplaats worden zijn ze niet schadelijk voor uw eigen haar. 

Bij het aanbrengen van one by one keratine extensions werk ik zelden blindelings volgens “het boekje”. 
Waar uw haar in goede conditie verkeerd plaats ik de extension volledig, plekken waar uw haar fragieler en/of fijner is zorg ik dat de belasting geschikt is voor dat specifieke stuk haar waar ik op werk. Is het haar dus vooraan fijner dan knip ik het stukje waarmee de extensions op uw eigen haar bevestigd wordt in twee of op maat. Ieder(e) haar, schedelvorm, snit, voorgeschiedenis en natuurlijke val v.h. haar verschilt per individu. Tijdens het plaatsen van de extensions houd ik hier rekening mee.
Een cursus volgen is niet voldoende, een manier van werken is niet voldoende en dat is waar jammer genoeg de horrorverhalen over extensions meestal vandaan komen.
Een niet complementaire plaatsing voor de individu kan nadelig zijn voor de haar kwaliteit en/of haarbreuk veroorzaken. 

Uw haar is geen massa-product gelijk aan dat van de tien voorgaande klanten en zo hoort het ook niet behandeld te worden.
2Welke minimale lengte moet mijn haar hebben om extensions te laten plaatsen?
Het is aan te raden dat de kortste stukken van uw haar ongeveer tien centimeter lang zijn. Korte stukken op uw kruin bij bijvoorbeeld opgeknipte korte coupes of haren welke afgebroken zijn dienen minimaal ter hoogte van een ingebeelde lijn van oor tot oor (bovenkant) te komen.
3Ik wil meer volume in mijn haar, kan ik hiervoor ook extensions dragen?
Dit is niet alleen perfect mogelijk maar ook een van onze meest gevraagde behandeling!
4Zijn de extensions van echt haar?
De extensions van So Cap waar wij mee werken zijn van wereldwijd gewaardeerde top kwaliteit! 
Dit is 100% Menselijk Indisch haar dat Remy gesorteerd werd. D.w.z. dat alle haarschubben van boven tot beneden in dezelfde richting liggen. Goedkoper haar waarbij dit niet het geval is knoopt heel erg snel en is zeer onaangenaam om te dragen.
5Zijn de extensions hitte-bestendig?
De extensions zijn van 100% menselijk remy gesorteerd haar en kunnen dus zonder enig probleem met stylingtools zoals de stijltang, steiltang, krultang en fohn. 
Wel raden wij aan om de hitte waarmee u werkt te beperken zodat de extensions zo lang mogelijk hun kwaliteit behouden.
6Kan ik de extensions kleuren?
In principe kunnen de extensions perfect gekleurd of ontkleurd worden al moeten wij u echter wel melden dat wanneer u chemische processen op het haar uitvoert, de garantie die de fabrikant verleent niet langer van toepassing is. Behandel uw extensions met de nodige zorg en voorzichtigheid bij het uitvoeren van chemische processen. Tevens hebben wij een breed kleuren assortiment welke kleur behahandelingen hopelijk overbodig zal maken.
7Is het essentieel om producten te gebruiken die specifiek gemaakt zijn voor het verzorgen van extensions?
Het is van essentieel belang om uw extensions goed te verzorgen. Dat uw haar “dood” zou zijn is een fabel welke vermoedelijk voortkomt uit het feit dat er zich geen zenuwen bevinden in uw haarschacht. Uw haar krijgt echter wel voeding vanuit uw hoofdhuid, wat bij extensions niet het geval is. Vandaar dat u deze, om de kwaliteit te waarborgen best extra soigneert. Een goede, bij voorkeur professionele shampoo & conditioner afwisselend met een masker die sulfaat en parabeen vrij zijn, zijn hiervoor voldoende. 
U hoeft echter alles behalve mee te gaan in marketing hypes met heel erg dure producten die zogezegd zouden dienen om specifiek te gebruiken bij het dragen van extensions.
8Kan ik gaan zwemmen met mijn extensions?
U kunt gaan zwemmen tijdens het dragen van uw extensions, om de kwaliteit te waarborgen raden wij u echter wel het volgende aan:
*Doe uw haar in een vlecht
*Breng best op voorhand een masker of kokosnootolie aan op uw haar van bovenaan tot aan de punten om ongewenste aantastingen door chloor en knopen te vermijden.

*Indien mogelijk is het altijd het natuurlijk altijd het beste voor zowel uw eigen haar als de extensions niet nat te maken in chloor houdend of zout water.

*Spoel na het zwemmen steeds eerst zeer grondig uw extensions uit alsvorens het te wassen en verzorging aan te brengen.
*Verzorg uw haar altijd goed nadat u gezwommen heeft in water dat chloor bevat of zout water, kam steeds van de punten naar boven toe uw haren uit na het aanbrengen van uw conditioner of haar masker.
9Kan ik mijn eigen haar kleuren wanneer ik extensions draag?
Uw eigen haar kan gewoon gekleurd worden tijdens het dragen van extensions. De kapper moet dan rondom de extensions werken maar dit is niet moeilijk.
10Om de hoeveel tijd moeten mijn extensions worden bijgewerkt?
De ingevlochten extensions moeten ongeveer om de acht weken worden bijgewerkt. De one by one keratine extensions moeten ongeveer om de vier maanden worden bijgewerkt.